[职称英语真题]2016年考试《综合B》概括大意真题及参考答案详解及答案详解
2016-04-01 07:21:17 来源:91考试网 作者:内蒙古时时彩开奖结果 www.li66a.cn 【

内蒙古时时彩开奖结果 www.li66a.cn

2016年职称英语考试《综合B》概括大意真题及答案

Tunguska Event

1.A hundred years ago this week, a gigantic explosion ripped(撕裂)open theclear sky above a forest in western Siberia, leaving a scientific riddle thatendures to this day.

2.A dazzling light pierced the heavens, followed by a shock wave as strong as1000 atomic bombs. The explosion flattened 80 million trees across an area of2000 square kilometers. The fireball was so great that, a day later, Londonerscould read after the nearly Podkamennaya Tunguska river, still remains amystery.

3.Experts suspect it was a rock that, after traveling in space for millionsof years, was destined to crash to Earth as exactly 7:17 a.m on June 30, 1908.This possibility worries scientists. "Imagine an unspotted asterold(小行星)hittinga significant chunk of land and imagine if that area, unlike Tunguska, werepopulated," the British science journal Nature commented recently.

4.But no fragments of the "rock" have ever been found Finding such evidencewould be important, for it would increase our knowledge about the risk posed bydangerous Near Earth Objects (NEOs), say Italian researchers Luca Gasperini,Enrico Bonam and Gisueppe Longo. When the next Tunguska NEO approaches,scientists will have to decide whether to try to deflect(使偏转)it or blow it up inspace.

5.However, several rival theories for the Tunguska Event exist. WolfgangKundt, a professor at Germany's Boon University, believes the Tunguska Event wascaused by a massive escape of 10 million tons of methane(甲烷)-rich gas from deepwithin earth's crust. Some people hold that the explosion was caused by an alienspaceship crash, of a black hole in the universe.

23.题干】Paragraph 2_____

选项】

A.Competing Explanations

B.Unknown Attacks

C.Mysterious Explosion

D.Star War

E.Importance of Finding Evidence

F.Explanation that Worries Scientists

答案】C

解析】

24.题干】Paragraph 3_____

选项】

A.Competing Explanations

B.Unknown Attacks

C.Mysterious Explosion

D.Star War

E.Importance of Finding Evidence

F.Explanation that Worries Scientists

答案】F

解析】

25.题干】Paragraph 4_____

选项】

A.Competing Explanations

B.Unknown Attacks

C.Mysterious Explosion

D.Star War

E.Importance of Finding Evidence

F.Explanation that Worries Scientists

答案】E

解析】

26.题干】Paragraph 5_____

选项】

A.Competing Explanations

B.Unknown Attacks

C.Mysterious Explosion

D.Star War

E.Importance of Finding Evidence

F.Explanation that Worries Scientists

答案】A

解析】

27.题干】The gigantic explosion that occurred a hundred years ago_____

选项】

A.has remained a puzzle

B.lacks sufficient evidence

C.is a university professor

D.was generated by the explosion

E.will kill many animals

F.are attacked by aliens

答案】A

解析】

28.题干】The shock wave which followed the dazzling light_____

选项】

A.has remained a puzzle

B.lacks sufficient evidence

C.is a university professor

D.was generated by the explosion

E.will kill many animals

F.are attacked by aliens

答案】D

解析】

29.题干】The hypothesis that the explosion was caused by a rock colliding withthe Earth_____

选项】

A.has remained a puzzle

B.lacks sufficient evidence

C.is a university professor

D.was generated by the explosion

E.will kill many animals

F.are attacked by aliens

答案】B

解析】

30.题干】Wolfgang Kundt, who has developed an alternative theory,_____

选项】

A.has remained a puzzle

B.lacks sufficient evidence

C.is a university professor

D.was generated by the explosion

E.will kill many animals

F.are attacked by aliens

答案】C

解析】

最新职称英语考试题库|手机题库免费下载

关注微信,2016年职称英语考试真题免费获取,>" target="_blank" style="color: rgb(0, 0, 255);">点击查看>>

2016年职称英语考试真题权威名师点评,>" target="_blank" style="color: rgb(255, 0, 0);">速速关注>>

关注:2016年职称英语考试成绩查询时间及入口

提示:>" target="_blank" style="color: rgb(0, 0, 255);">2016年职称英语考试真题及答案首发

推荐:2017年职称英语网络课程即将上线,名师教你如何高效通关2017职称英语考试!>" target="_blank" style="color: rgb(255, 0, 0);">点击查看>>


Fame like a river is narroest at its source and broadest afar off. 名誉象条河,源头最狭窄,愈流愈宽阔.
It is more pain to do nothing than something. 无事可干比有事可干更费劲.
Tags:职称英语真题 理工类
】【打印繁体】 【关闭】 【返回顶部
下一篇[职称英语真题]2016年考试《综合B..

网站客服QQ: 960335752 - 14613519 - 791315772
  • 陕西广播电视台影视频道招聘启事 2018-08-19
  • “人民日报是了解中国和学习汉语的最佳渠道” 2018-08-19
  • 通俄门调查:美联邦调查局官员称愿赴国会作证 2018-08-09
  • 一样的端午 不一样的记忆:在校园中品悟传统文化教育变迁 2018-08-09
  • 820| 21| 863| 256| 661| 668| 826| 966| 836| 764|